Snelle feiten

Eaton Center
1000 Eaton Boulevard
Cleveland, Ohio 44122

NYSE Ticker Symbol: ETN

Aantal werknemers: 95,000

Sales: De omzet in 2016 was $19,7 miljard op pro-formabasis.

Onze missie
Wij bieden veilige, betrouwbare, rendabele en duurzame oplossingen voor powermanagement voor al onze klanten wereldwijd.

Onze visie
Wij willen het meest gewaardeerde bedrijf zijn in onze markten.

Onze markten
Eaton is een powermanagementbedrijf dat energie-efficiënte oplossingen aanbiedt die onze klanten helpen om rendabel hun elektrische, hydraulische en mechanische energie te beheren. Eaton is een wereldwijde technologieleider in elektrische producten, systemen en diensten voor stroomkwaliteit, -distributie en -controle, elektriciteitstransmissie-, belichtings- en bedradingsproducten; hydraulische onderdelen, systemen en diensten voor industriële en mobiele uitrusting; hydraulische, pneumatische en vliegtuigbrandstofsystemen voor commercieel en militair gebruik; en aandrijflijn- en krachtbronsystemen voor auto's en vrachtwagens, die prestaties koppelen aan brandstofzuinigheid en veiligheid.
 

Onze producten

Electrical
Elektrische stroomonderbrekers; vacuümonderbrekers; stroomdistributiesystemen; schakelaars en motorstarters, operator interface hardware; engineeringsystemen en diagnose- en supportdiensten; slimme meetsystemen; power management software; overspanningsbeveiligers; en UPS-systemen (ononderbroken stroomtoevoer).

Hydraulics
Eaton bekleedt wereldwijd een leidersrol bij het ontwerp, de productie en de verkoop van een complete lijn betrouwbare en zeer efficiënte hydraulische systemen en onderdelen voor mobiele en industriële toepassingen. Ook de Filtratie-divisie, de Golf Grip-divisie en de industriële koppeling- en remactiviteiten van Airflex maken deel uit van de Hydraulics Group.

Aerospace
Eatons lucht- en ruimtevaartdivisie heeft een leidende rol op het vlak van industrieel ontwerp, productie en integratie van geavanceerde hydraulische systemen, brandstofsystemen, systemen voor bewegingscontrole, propulsiesubsystemen, cockpitbedieningspanelen en stroombeveiligingstoepassingen voor commerciële en militaire programma’s.

Voertuigen
Manuele en automatische versnellingsbakken en koppelingen voor vrachtwagens; hybride krachtbronsystemen; aandrijflijn, ophanging, wiel- en veiligheidssystemen; antiblokkeerrem- en tractiecontrolesystemen; en voertuigdiagnose. Lucht, transmissie, en brandstofbeheer; automotive vloeistofconnectoren, motorluchtbeheersystemen, met inbegrip van superchargers, cilinderkopmodules, motorkleppen en lifters; en slipbeperkings- en sperdifferentiëlen.